Newsflash
Știri

COVID-19: O platformă online vine în ajutorul spitalelor și medicilor de familie din România

de Florentina Ionescu - mar. 25 2020
COVID-19: O platformă online vine în ajutorul spitalelor și medicilor de familie din România

În această perioadă, un ajutor pentru spitalele din România vine din partea mediului de afaceri, prin intermediul unei platforme recent lansate: ajutorspitale.entreprenation.ro.

Spitalele și centrele medicale din România sunt în linia întâi în lupta împotriva COVID-19, boala cauzată de noul coronavirus, iar platforma https://ajutorspitale.entreprenation.ro/ vine acum în întâmpinarea nevoilor urgente ale acestora, potrivit unui comunicat.

Inițiatorii spun că proiectul #ajutorspitale se adresează atât spitalelor și centrelor medicale care au nevoie de susținere pentru a-și putea desfășura activitatea în contextul numărului din ce în ce mai mare de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus, cât și mediului de afaceri, antreprenorilor care au resurse materiale și/ sau umane valoroase, prin care pot susține sistemul medical în această perioadă.

ajutorspitale1

„Implementată de o echipă de 60 de voluntari, platforma este un apel la solidaritate adresat oamenilor de business, celor care au demonstrat în repetate rânduri că au puterea să producă un impact pozitiv în comunitate”, se arată în comunicat.

Cum funcționează?

Astăzi, pe platformă se identifică nevoile din spitale și centre medicale din toată țara, iar echipa de voluntari este pregătită să colaboreze cu Direcția de Sănătate Publică (DSP) și cu Ministerul Sănătății (MS) pentru a putea direcționa resursele acolo unde este nevoie și unde situația poate deveni critică în următoarele 2-3 săptămâni, dacă ritmul îmbolnăvirilor crește.

Misiunea platformei este să ajute spitalele, unitățile sanitare și medicii de familie din România în lupta contra coronavirusului. Spitalele și centrele medicale sau reprezentanții oficiali ai acestora au la dispoziție pe plaformă secțiunea „Ești reprezentant al unei unități medicale?”, unde pot intra și completa formularul cu cele mai presante nevoi cu care se confruntă în această perioadă.

ajutorspitale2

În plus, orice organizație care poate să ofere o mână de ajutor se poate alătura acestei comunități antreprenoriale care face eforturi pentru a limita efectele crizei generate de COVID-19 în România. Pe această platformă, oamenii din mediul de afaceri au la dispoziție formularul de la secțiunea „Ești antreprenor și vrei să dai o mână de ajutor?”. Aici, doritorii vor descrie concret resursele sau soluțiile pe care le pot pune la dispoziție.

Echipa care gestionează platforma se va ocupa să direcționeze ajutorul respectiv acolo unde este cea mai mare nevoie. Modurile în care oamenii de afaceri și antreprenorii pot oferi sprijin sunt diverse: de la apă potabilă și alimente, la echipamente și dispozitive medicale, adaptări ale spațiilor și liniilor de producție pentru a răspunde urgențelor de azi.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe