Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

COVID-19: Reorganizări la Institutul „Ana Aslan” pentru Spitalul ROL 2

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 8 aprilie 2020, ora 11:20

Institutul Național de Geriatrie și Gerontologie (INGG) „Ana Aslan” este pregătit să primească primii medici care vor lucra în Spitalul militar ROL 2, pentru ca în scurt timp să poată veni aici și primii pacienți infectați cu noul coronavirus SARS-COV-2.

Pacienții vor fi primiți și tratați în Spitalul ROL 2 și în corturile militare amenajate pe platforma de la Otopeni. Personalul medical nu va părăsi zona și va fi cazat în interiorul Institutului „ Ana Aslan”, se arată într-un comunicat de presă. Pentru a nu pune în pericol familiile, echipele de medici vor locui aici, prin rotație, două, trei sau chiar patru săptămâni.

rol2
Spitalul militar ROL II, secție externă a Spitalului Militar Central, unde se va acorda asistență medicală specializată pentru pacienții potențial infectați cu virusul SARS-CoV-2, cazurile ușoare și medii.

Măsuri luate pentru a preveni infectarea medicilor cu SARS-CoV-2

În contextul pandemiei de COVID-19, provocarea majoră, spun reprezentanții „Ana Aslan”, a fost regândirea și reorganizarea circuitelor atât pentru personalul medical care va deservi Spitalul Militar ROL 2, cât și pentru cel tehnico-administrativ care va asigura suportul logistic al spitalului.

Pentru a preveni infectarea la locul de muncă a cadrelor medicale, în două săptămâni trei corpuri de clădire din clinica Otopeni a Institutului „Ana Aslan” au fost complet adaptate cazării în siguranță a personalului medical.

„Pe perioada temporară în care pe platforma Institutului va funcționa Spitalul ROL 2, am reorganizat circuitele astfel încât să asigurăm trasee separate pentru personalul medical care va deservi acest spital. Circuitele nou create asigură o  separare a accesului, astfel încât personalul neinfectat să nu se intersecteze cu cel care are potențial de infectare”, a explicat dr. Antoaneta Bucur, directorul medical al INGG „Ana Aslan”.

rol23

Spațiile de cazare au fost renovate

Nu doar circuitele au fost refăcute astfel încât riscul de infectare să fie cât mai mic, ci și spațiile de cazare.  Mai multe echipe au lucrat două săptămâni în trei schimburi, iar în acest timp au renovat și zugrăvit peste 7.000 de metri pătrați de pereți și au înlocuit aproape 1.000 de metri pătrați de tarkett medical. În total, 50 de camere cu baie proprie au fost zugrăvite, dotate și mobilate de la zero cu bani din donații, dar și din fondurile proprii ale spitalului, se arată în comunicatul instituției.

Pentru siguranța cadrelor medicale care se vor ocupa de pacienții cu COVID-19, au fost investiți peste 100.000 de euro în aceste noi spații.

„Practic tot spațiul pe care îl punem la dispoziția Spitalului ROL 2 a fost reamenajat și regândit: de la lucrări până la  mobilier nou, frigidere, televizoare noi, echipamente, practic tot ceea ce este am considerat noi că este necesar pentru un confort minim pentru medicii care vor deservi Spitalul Militar și care vor locui aici săptămâni întregi”, a declarat dr. Anca Ștefan, manager INGG „Ana Aslan”.

rol24

Triaj pentru personalul medical de la „Ana Aslan”

Regulile și căile de acces au fost schimbate și pentru angajații Institutului „Ana Aslan”. Pe perioada pandemiei, întregul personal va trece mai întâi printr-o cameră de triaj, iar dacă totul este în regulă, fiecare persoană va merge mai departe în zona pe care o deservește. Noile reguli sunt cu atât mai importante cu cât mâncarea pentru pacienții și medicii din Spitalul ROL 2 va fi pregătită în cadrul INGG „Ana Aslan”.

Sursa foto: https://www.facebook.com/mapn.ro/

Etichete: ana aslan spital militar spitalul militar ROL 2 spitale covid-19 infectari cu coronavirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC