Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

COVID-19: Republica Coreea a donat României 600.000 de teste antigenice rapide

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 17 mai 2022, ora 10:24

Ministerul Sănătăţii (MS) a anunțat ieri că Republica Coreea a donat țării noastre 600.000 de teste antigenice rapide pentru depistarea COVID-19.

Ceremonia de donație a 600.000 de teste antigenice rapide pentru depistarea COVID-19 a avut loc ieri, 16 mai, la sediul companiei Unifarm. 

Ceremonia a avut loc în prezența Ministrului Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, și a Excelenței Sale, Rim Gap-soo, Ambasadorul Republicii Coreea în România, se arată într-o informare transmisă de MS.  

cooperare republica coreea si romania

În cadrul ceremoniei, ministrul Sănătății și Ambasadorul Republicii Coreea în România au evidențiat cooperarea strânsă dintre cele două guverne în domeniul sănătății publice, în special în efortul de a lupta împotriva pandemiei de COVID-19. 

Citiți și: Colaborare româno-coreeană în domeniul Sănătății 

„Reamintim faptul că în luna octombrie a anului 2021 România a oferit ajutor statului coreean printr-o donație de vaccinuri Moderna.”, potrivit sursei citate.

Cele 600.000 de teste primite de Ministerul Sănătății vor fi repartizate unităților medicale, serviciilor județene de ambulanță și centrelor rezidențiale și vor fi folosite pentru testarea persoanelor suspecte că sunt infectate cu virusul SARS-CoV-2, dar și a pacienților, pentru a fi evitate focarele. 

cooperare republica coreea si romania2

Etichete: republica coreea Coreea de Sud teste antigenice rapide teste antigen rapide teste antigenice teste rapide covid teste rapide alexandru rafila Alexandru Rafila ministru alexandru rafila ministerul sanatatii

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.