Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

COVID-19: și ambulanțele private vor răspunde la 112

Viața Medicală
L. Budin marţi, 12 octombrie 2021, ora 16:08

Ambulanţele private vor răspunde, în perioada următoare, la apelul 112 pentru a ajuta sectorul public, în context pandemic, a spus preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan.

Accesul ambulanţelor la pacienţii care sună la 112, pentru testarea COVID-19, este îngreunat, a spus Adela Cojan, citată de Agerpres.

Ieri, am făcut o serie de virări de credite bugetare de la alte domenii, pentru a implica inclusiv ambulanţele private, care vor răspunde la acelaşi număr 112, pentru a ajuta sectorul public”, a declarat președintele CNAS în cadrul unei videoconferințe. 

Adela Cojan s-a declarat îngrijorată de procentul mic de persoane imunizate anti-COVID în România.

Ne îngrijorează procentul mic de vaccinaţi din ţara noastră. Tocmai de aceea am încercat şi noi pe toate căile posibile să încurajăm atât personalul medical, despre care ştim că este epuizat şi suprasolicitat în această perioadă, ca la rândul lor să încurajeze pe asiguraţii noştri, pe pacienţi să meargă spre centrele de vaccinare. (...) Cred că cea mai bună politică publică în momentul de faţă este aceea de a spune populaţiei adevărul. Da, avem un vaccin. Este adevărat, nu protejează sută la sută, fiindcă niciun vaccin din lume nu a protejat sută la sută. Este o protecţie parţială şi temporară”, a spus Adela Cojan.

În opinia sa, pe rețelele sociale, zvonurile și teoriile conspiraționiste s-au transmis cu o viteză mai mare, devansând informațiile venite de la experții din Sănătate.

ambulanta-privata

Etichete: ambulante private numar unic de urgenta testare covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.