Newsflash
Știri

COVID-19: Situația în România la ora 18.00, în 16 martie

de Florentina Ionescu - mar. 16 2020
COVID-19: Situația în România la ora 18.00, în 16 martie

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat în această seară, că până astăzi, pe teritoriul României, au fost confirmate 168 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Update ora 18.00, 16 martie

Până astăzi pe teritoriul României, au fost confirmate 168 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre cei 168 de cetățeni care au contactat virusul SARS-CoV-2, 9 sunt declarați vindecați și au fost externați.

De la ultima informare de la ora 10.00, au fost confirmate 10 cazuri noi, după cum urmează: 4 persoane în București, 2 persoane în Ilfov și câte un caz în Constanța, Teleorman, Neamț și Mureș.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la coronavirusul SARS-CoV-2 sunt fie persoane care au intrat în contact cu alte cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Cele 10 persoane au vârsta cuprinsă între 21 de ani și 63 de ani.

Câți oameni sunt în carantină și câți în autoizolare

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.078 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat coronavirusul SARS-CoV-2. Alte 14.845 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.708 teste. Dintre acestea, 3.540  au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul SARS-CoV-2 (nu au boala COVID-19). Testele au fost prelucrate în 7 unități sanitare din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Iași și Constanța.

UPDATE ora 10.00

Au fost înregistrate alte 19 noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 după cifrele care au fost comunicate aseară, după cum urmează: 4 persoane în Arad, 3 persoane în Ilfov, 2 persoane în Vâlcea, 2 persoane în Timișoara și câte un caz în București, Cluj Napoca, Sălaj, Buzău, Ialomița, Hunedoara, Galați şi Suceava.

coronavirus 16 martie romania

Cele 19 persoane depistate pozitiv cu noul coronavirus SARS-CoV-2 au vârsta cuprinsă între 19 și 54 ani, sunt în carantină sau autoizolare. Potrivit GCS, cele mai multe dintre aceste noi cazuri au călătorit în Italia, 2 dintre ele în Austria și Germania.

Persoanele infectate cu noul coronavirus sunt internate în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța și se află sub supraveghere medicală permanentă. Starea de sănătate generală a pacienților este bună.

coronavirus 16 martie

Câți oameni sunt în carantină și câți în autoizolare

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.008 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat coronavirusul. Alte 15.546 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.


Notă autor:

Sursa foto: pixabay.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe