Newsflash
Știri

Cozia: intervenție Salvamont și ISU, în cazul unui bărbat căzut într-o râpă

de L. Budin - iun. 27 2022
Cozia: intervenție Salvamont și ISU, în cazul unui bărbat căzut într-o râpă

Un bărbat de 35 de ani, căzut duminică după-amiază într-o râpă din masivul Cozia, a fost salvat după o intervenţie de aproape două ore, fiind preluat de un elicopter SMURD și de echipaje medicale.

Elicopterul a transportat rănitul într-o zonă de unde a fost preluat apoi de echipajele medicale şi dus la spital, informează reprezentanţii ISU Vâlcea, citați de Agerpres.

salvamont-cozia
Sursă foto: Facebook Dispeceratul Național Salvamont

 

Potrivit ISU, bărbatul prezenta fractură de femur şi multiple traumatisme rezultate în urma căderii. Pentru salvarea lui au intervenit atât salvamontiştii din Voineasa şi Brezoi, cât şi paramedicii şi o ambulanţă SAJ.

În jurul orei 18.15, angajaţii din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitaţi pentru salvarea unui bărbat de aproximativ 35 de ani, căzut în gol de la înălţime în zona Vârfului Cozia, punctul Bulz. La faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD, o autospecială pentru teren accidentat, o echipă Salvamont Vâlcea şi o ambulanţă SAJ cu medic. La faţa locului a fost solicitat şi un elicopter SMURD dotat cu troliu, terenul fiind foarte accidentat. Persoana a fost găsită conştientă”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger.

În jurul orei 20.00, echipa de salvare a reuşit să ajungă la locul accidentului, să stabilizeze şi să imobilizeze victima pe targă, după care au început operațiunile de extragere, preluare de către elicopter şi transportare a rănitului la spital, pentru îngrijiri şi investigaţii suplimentare.

Bărbatul rănit a fost coborât cu elicopterul pe stadionul din oraşul Brezoi, de unde a fost preluat de ambulanţă SAJ cu medic, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea.

ASSMB susține revendicările SANITAS pentru salarizarea corectă a personalului TESA

Activitatea medicilor cu cabinete proprii, recunoscută ca vechime în muncă

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe