Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Crioterapie pentru rinita cronică

Viața Medicală
Dr. Diana Andronache vineri, 3 septembrie 2021

Rinita cronică reprezintă inflamaţia cronică a mucoasei nazale, caracterizată prin rinoree și sindrom de obstrucţie nazală.

poza3Crioterapia aplicată la nivelul porţiunii posterioare a meatului nazal mijlociu ar putea ameliora simptomele rinitei cronice, potrivit noilor cercetări. Cu ajutorul dispozitivului de crioterapie ClariFix (Stryker), administrat împreună cu un anestezic, pacienţii pot beneficia prin metode minim invazive de un tratament sigur, cu beneficii clinice dovedite. Rezultatele unui studiu au arătat că, la 90 de zile, 73,4% dintre pacienţii incluși în grupul de tratament cu ClariFix au raportat o reducele de cel puţin 30% a simptomelor, comparativ cu 36,5% din grupul placebo. Cele mai frecvente efecte adverse au inclus durere sau disconfort local, însă ameliorate la două ore post-procedural.

https://www.medscape.com/viewarticle/957425

Etichete: crioterapie rinita cronica

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.