Newsflash
Știri

Crucea Roșie Română, 145 de ani de activitate

de Dr. Laura Davidescu - iul. 9 2021
Crucea Roșie Română, 145 de ani de activitate

Duminică, pe 4 iulie, s-au împlinit 145 de ani de când Crucea Roșie Română salvează vieţi și aduce speranţă când este nevoie, oriunde și oricui.

Cu această ocazie, una dintre cele mai vechi organizaţii nonguvernamentale din ţara noastră (posibil cea mai veche) a organizat un eveniment de amploare, care a avut loc în curtea Spitalului Colţea din București.

crucea rosie aniversara

„Nu este întâmplător faptul că această manifestare a avut loc la Spitalul Colţea. Aici a luat fiinţă Crucea Roșie Română la 4 iulie 1876, aici s-au semnat documentele care au consfinţit acest lucru. «La mulţi ani!» voluntarilor care au făcut posibilă activitatea Crucii Roșii Române, care au dezvoltat permanent proiecte și programe pentru a ajuta cetăţenii!”, a declarat Ioan Silviu Lefter, directorul general al Crucii Roșii Române.

        În semn de omagiu pentru fondatorii organizaţiei și foștii membri și voluntari, pe trotuarul din faţa spitalului s-a instalat o expoziţie constând în 40 de panouri cu imagini și facsimile de documente menite să redea cele mai importante momente din istoria Crucii Roșii. Expoziţia este curatoriată de istoricul Silviu Pepene, directorul Muzeului Judeţean de Istorie Brașov. Au mai fost prezenţi la eveniment Iuliana Tudor – ambasadoarea Crucii Roșii – și prof. univ. Alexandru Cioroianu, care a punctat, cu inteligenţă și umor, momente-cheie din evoluţia Crucii Roșii, prezentate în strânsă legătură cu istoria României.

        Pe parcursul zilei, voluntarii organizaţiei au desfășurat activităţi de prim ajutor dedicate publicului larg, iar seara s-a încheiat cu iluminarea în roșu a clădirii spitalului Colţea. Expoziţia rămâne accesibilă publicului până la 24 iulie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe