Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Crucea Roșie Română, 145 de ani de activitate

Viața Medicală
Dr. Laura Davidescu vineri, 9 iulie 2021

Duminică, pe 4 iulie, s-au împlinit 145 de ani de când Crucea Roșie Română salvează vieţi și aduce speranţă când este nevoie, oriunde și oricui.

Cu această ocazie, una dintre cele mai vechi organizaţii nonguvernamentale din ţara noastră (posibil cea mai veche) a organizat un eveniment de amploare, care a avut loc în curtea Spitalului Colţea din București.

crucea rosie aniversara

„Nu este întâmplător faptul că această manifestare a avut loc la Spitalul Colţea. Aici a luat fiinţă Crucea Roșie Română la 4 iulie 1876, aici s-au semnat documentele care au consfinţit acest lucru. «La mulţi ani!» voluntarilor care au făcut posibilă activitatea Crucii Roșii Române, care au dezvoltat permanent proiecte și programe pentru a ajuta cetăţenii!”, a declarat Ioan Silviu Lefter, directorul general al Crucii Roșii Române.

        În semn de omagiu pentru fondatorii organizaţiei și foștii membri și voluntari, pe trotuarul din faţa spitalului s-a instalat o expoziţie constând în 40 de panouri cu imagini și facsimile de documente menite să redea cele mai importante momente din istoria Crucii Roșii. Expoziţia este curatoriată de istoricul Silviu Pepene, directorul Muzeului Judeţean de Istorie Brașov. Au mai fost prezenţi la eveniment Iuliana Tudor – ambasadoarea Crucii Roșii – și prof. univ. Alexandru Cioroianu, care a punctat, cu inteligenţă și umor, momente-cheie din evoluţia Crucii Roșii, prezentate în strânsă legătură cu istoria României.

        Pe parcursul zilei, voluntarii organizaţiei au desfășurat activităţi de prim ajutor dedicate publicului larg, iar seara s-a încheiat cu iluminarea în roșu a clădirii spitalului Colţea. Expoziţia rămâne accesibilă publicului până la 24 iulie.

Etichete: crucea rosie aniversare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.