Newsflash
Știri

Crucea Roșie Română trimite ajutoare umanitare la Cernăuți

de Florentina Ionescu - mar. 2 2022
Crucea Roșie Română trimite ajutoare umanitare la Cernăuți

În cadrul unei ample campanii de ajutorare, Crucea Roșie Română trimite primul convoi cu ajutoare umanitare la Cernăuți, Ucraina.

Crucea Roșie Română a anunțat că trimite primul convoi cu ajutoare umanitare la Cernăuți, în sprijinul persoanelor afectate de conflictul armat din Ucraina. 

Umanitatea nu are granite

Ca urmare a discuțiilor purtate de reprezentanții Crucii Roșii Române și președintele Consiliului Județean Suceava cu guvernatorul regiunii Cernăuți din Ucraina, Serghii Osaciuk, în Vama Siret, au fost stabilite detaliile privind accesul unui convoi umanitar ce pleacă miercuri, 2 martie, de la pavilionul Romexpo București – intrarea D, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției.

Sprijinul constă în șase tiruri cu 150 de tone de produse de maximă necesitate:

  • alimente de bază greu perisabile: mălai, făină de grâu, zahăr, ulei, orez, conserve, paste făinoase, compot, sucuri pentru copii, cereale, produse instant (supe instant, fulgi de fasole, fulgi de cartofi);
  • produse îngrijire bebeluși și copii: scutece de unică folosință, șervețele umede;
  • pături, perne, lenjerii de pat, lanterne, generatoare electrice, baterii;
  • produse de igienă personală: pastă și periuțe de dinți, absorbante, șampon, gel de duș, hârtie igienică;
  • materiale sanitare: seringi, ace și dezinfectant.

Unde puteți face donații

Pentru a veni în ajutorul cetățenilor ucraineni afectați de război, eMAG se alătură campaniei umanitare Umanitatea nu are granițe, lansată de Crucea Roșie Română în sprijinul populației civile sever afectate.

Astfel, cinci din cele șase camioane din cadrul convoiului umanitar sunt susținute prin contribuția eMAG, ce constă în alimente, materiale sanitare și de primă necesitate în valoare de 550.000 de lei.

În continuare, persoanele care doresc să ajute o pot face prin: donații online pe site-ul www.crucearosie.ro; donații prin SMS, la numărul 8825, cu textul UMANITATE (donații în valoare de 2 euro în toate rețelele de telefonie mobilă). Mai multe detalii pe site-ul Crucii Roșii.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe