Newsflash
Știri

Cseke Attila, către reprezentanții DSP: Nu mă interesează cifre pe hârtie

de Dorina Novac - sept. 14 2021
Cseke Attila, către reprezentanții DSP: Nu mă interesează cifre pe hârtie

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, a solicitat reprezentanților direcțiilor de sănătate publică ca, în această perioadă, să pună în aplicare planurile de reziliență care au fost asumate la nivelul fiecărui județ.

Ministrul interimar al Sănătății a susținut prima videoconferință cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică din teritoriu la care au mai participat secretarii de stat Levente Vass și Andrei Baciu, dar și conducerea departamentului de asistență medicală din cadrul Ministerului Sănătății și reprezentantul Departamentului pentru Situații de Urgență.

Cseke Attila

Potrivit unui comunicat de presă, au fost dicutate aspecte legate de pregătirea sistemului sanitar pentru valul patru al pandemiei de COVID-19.

Cseke Attila i-a asigurat pe directorii direcțiilor de sănătate publică de întregul sprijin în perioada mandatului său interimar și le-a solicitat să acționeze cu responsabilitate și solidaritate.

„Mesajul meu către dumneavoastră vreau să fie clar. În pandemie trebuie acționat, mai mult ca oricând, cu responsabilitate și solidaritate. Nu vreau ca pacienții dintr-un județ să fie refuzați și să nu fie tratați în alt județ. De asemenea, nu mă interesează cifre pe hârtie. Vreau să mergeți să verificați în spitale astfel încât tot ce raportați să fie real”, a declarat Cseke Attila.

În perioada următoare, direcțiile de sănătate publică vor trece la creșterea numărului de paturi funcționale în secțiile de terapie intensivă ale unităților sanitare, conform planurilor de reziliență.

De asemenea, ministrul interimar al Sănătății le-a solicitat să identifice personalul medical care să deservească aceste paturi suplimentare pentru ca să fie transferat de către reprezentații DSU.

Mai mult, ministrul Sănătății le-a cerut direcțiilor de sănătate publică să identifice materialele sanitare și medicamentele care sunt în plus în spitale, pentru a fi luate în evidență și redistribuite între județe, în caz de necesitate.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe