Newsflash
Știri

CT-ul pus în funcțiune săptămâna trecută la SCJU Arad, folosit doar pentru pacienții COVID-19

de Dorina Novac - oct. 22 2020
CT-ul pus în funcțiune săptămâna trecută la SCJU Arad, folosit doar pentru pacienții COVID-19

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad au anunțat că computerul tomograf pus în funcțiune săptămâna trecută este destinat, în această perioadă, exclusiv pacienților diagnosticați cu COVID-19, iar luni și marți au fost investigate 95 de persoane.

Potrivit unei informări a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad, echipa medicală a Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală asigură buna desfășurare a activității atât pentru pacienții care vin în regim de urgență, pentru cei internați în spital, cât și pentru cei programați.

computer tomograf arad
Sursă imagine: Spitalul Clinic Judeșean de Urgență Arad/ Facebook

„Persoanele diagnosticate cu COVID-19, asimptomatice, care se prezintă la spital pentru investigații în regim de spitalizare de zi, beneficiază de o tomografie computerizată pentru ca medicii să le poată evalua corect și eficient starea plămânilor. Computerul Tomograf destinat pacienților cu COVID-19 este amplasat într-o structură modulară cu circuite separate pentru ca acești pacienți să nu intre în contact cu pacienții internați cu alte afecțiuni”, a explicat ec. Florina Ionescu, manager interimar SCJU Arad.

Sursa citată precizează că tomografiile computerizate pentru pacienții cu COVID-19 sunt citite imediat după efectuare, iar rezultatul poate fi văzut direct în sistemul informatic, de medicii de la Spitalul de Campanie de la Expo Arad Internațional sau de la spitalul din strada Stephan Ludwig Roth pentru a putea stabili - într-un timp cât mai scurt - tratamentul pacientului.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe