Newsflash
Știri

Cultele religioase sprijină autoritățile în informarea populației despre vaccinare

de Dorina Novac - feb. 16 2021
Cultele religioase sprijină autoritățile în informarea populației despre vaccinare

Reprezentanții celor 17 culte religioase, din totalul de 18 culte din România, și-au exprimat susținerea pentru procesul de informare a credincioșilor cu privire la campania de vaccinare.

Președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19, col. dr. Valeriu Gheorghiță, și secretarul de stat din Ministerul Sănătății, vicepreședinte al CNCAV, dr. Andrei Baciu, s-au întâlnit, vineri, cu reprezentanții Secretariatului de Stat pentru Culte, cu atribuții în combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

vaccinare anti-COVID_CULTE

Întâlnirea s-a derulat în sistem videoconferință, pe Platforma de Dialog care utilizează tehnologia digitală.

Principalele teme dezbătute au vizat aspecte de interes privind campania de vaccinare împotriva COVID-19, precum și modalitățile de programare, beneficiile și importanța vaccinării în rândul populației.

Totodată, au fost discutate modul în care anumite practici religioase se pot adapta măsurilor de protecție sanitară, precum și importanța asigurării continuității dialogului din cadrul Consiliului Consultativ al Cultelor din România.

Dr. Valeriu Gheorghiţă a oferit informații detaliate în ceea ce privește campania de vaccinare și i-a asigurat pe reprezentanții cultelor de întregul sprijin al CNCAV pentru derularea procesului de vaccinare într-un mediu favorabil și sigur.

„Salut deschiderea manifestată de Secretariatul de Stat pentru Culte în organizarea unor astfel de întâlniri și deschiderea de care ne-am bucurat în tot acest timp, pentru ca vaccinarea să continue într-un mediu favorabil și sigur. Ne exprimăm întregul sprijin și disponibilitatea pentru identificarea celor mai bune soluții care să susțină ritmul campaniei de vaccinare și acoperirea indicelui de imunizare in rândul populației”, a declarat col. dr. Valeriu Gheorghiță.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe