Newsflash
Știri

Cum funcționează listele de așteptare din platforma de programare pentru vaccinul anti-COVID

de Florentina Ionescu - apr. 2 2021
Cum funcționează listele de așteptare din platforma de programare pentru vaccinul anti-COVID

Pe RO Vaccinare, pagina oficială a Platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 pe Facebook, este explicat algoritmul prin care se face prioritizarea pe listele de așteptare din platforma de programare.

Potrivit reprezentanților RO Vaccinare, scopul este realizarea unei rezervări în centrele de vaccinare în care nu mai sunt locuri disponibile.

În ceea ce privește funcționalitatea, „fiecare persoană care se înscrie pe o listă de așteptare a unui centru de vaccinare are asociată data și intervalul orar de efectuare a rezervării. Notificarea se realizează în ordinea efectuării rezervării”, potrivit sursei citate. O persoană care optează pentru mutare este așezată la finalul listei de așteptare aferente centrului de vaccinare unde s-a mutat. 

listele de asteptare prioritizare

Notificarea persoanelor înscrise pe listele de așteptare prin e-mail și SMS se realizează în mod automat.

Cine are prioritate de notificare

Platforma de programare realizează notificarea persoanelor prin respectarea categoriei de populație prioritară, precum și a ordinii de înscriere pe listele de așteptare.

Prioritatea de notificare a persoanelor aflate pe lista de așteptare este următoarea:

  1. 75% – Populația cu grad ridicat de risc;
  2. 25% – Persoanele care desfășoară activități esențiale;
  3. Populația generală, în cazul în care rămân locuri neocupate.

Algoritmul presupune interogarea listei de așteptare și selectarea categoriilor de beneficiari, conform Strategiei – 75% populație cu grad ridicat de risc și 25% personal care desfășoară activități esențiale. În situația în care numărul de locuri disponibile pentru vaccinare este mai mare decât numărul de beneficiari din cele două categorii de populație amintite, se selectează persoanele din etapa a III-a în ordinea înscrierii pe lista de așteptare. Totodată, în funcție de confirmarea realizării programării în platformă a persoanelor notificate, se continuă anunțarea persoanelor, în ordinea înscrierii, până la ocuparea tuturor locurilor disponibile”, explică specialiștii din grupul RO Vaccinare.

Aceștia explică și faptul că fiecare centru are o capacitate zilnică de vaccinare diferită și, astfel, generează un ritm distinct de anunțare a persoanelor înscrise pe listele de așteptare.

„La acest moment, în anumite centre de vaccinare cu liste de așteptare nu a început notificarea persoanelor. Recomandăm persoanelor înscrise să nu își anuleze rezervarea pentru înscrierea pe un alt centru de vaccinare întrucât vor pierde poziția inițială și vor fi înscrise la coada listei de așteptare”, subliniază grupul RO Vaccinare, amintind și faptul că procesul de notificare nu a prezentat și nu prezintă erori.

Pentru buna funcționare a sistemului, echipa de dezvoltare monitorizează permanent procesele tehnice și eficiența microserviciilor fiind aplicate chei de control pentru certificarea îndeplinirii tuturor cerințelor operaționale, se arată în încheiere în postarea de pe pagina oficială RO Vaccinare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe