Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Cum ne protejăm la serviciu după 15 mai

Viața Medicală
Cristina GHIOCA vineri, 8 mai 2020

Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER) ne împărtășește o serie de măsuri care pot fi aplicate la locul de muncă după ridicarea stării de urgență, pentru protejarea angajaților de infecția SARC-CoV-2.

Cum ne protejăm la serviciu post-starea de urgențăPe perioada stării de urgenţă, fabricile de medicamente și-au continuat activitatea, reușind să-și protejeze angajaţii (peste 5.000 la număr) de infecţia cu SARS-CoV-2.

Acest lucru a fost posibil prin implementarea unor măsuri de siguranţă pe care Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România ( PRIMER) le împărtășește cu cei care se întorc la serviciu după data de 15 mai. Le redăm și noi în cele ce urmează:

Numirea unui „epidemiolog de serviciu”, cineva de la
Resurse Umane. O persoană cu minime cunoștinţe medicale despre COVID-19, care să răspundă de starea de sănătate a fiecărui angajat, de implementarea și controlul tuturor măsurilor de prevenţie împotriva noului coronavirus precum și de relaţia cu medicul organizaţiei.

Utilizarea unui dispozitiv de măsurare a temperaturii. Un termometru-pistol este suficient, un scanner termic este ideal la organizaţii mari. Epidemiologul de serviciu ar trebui instruit cum să interpreteze rezultatele și asupra măsurilor pe care trebuie să le ia.

Crearea unei culturi de distanţare individuală, etichetă respiratorie (cum se tușește și se strănută corect) și igiena mâinilor (crearea unui reflex prin introducerea unei pauze fazate de spălare/dezinfecţie). Păstrarea distanţei de 1,5-2 metri este mai eficientă decât utilizarea măștii și a mănușilor, care totuși ar trebui distribuite gratis angajaţilor. Pauzele de masă și de fumat ar trebui și ele regândite.

Dezinfecţia totală a spaţiilor o dată pe săptămână.
Alături de utilizarea uniformelor/echipamentelor de serviciu, acolo unde este posibil, aceasta reprezintă „cheia de boltă” a protecţiei individuale.

Ultimul sfat face referire la refuzarea ofertelor pentru
testare în colectivitate și stoc preventiv de medicamente. Prima este nerecomandată, iar a doua de-a dreptul interzisă, subliniază PRIMER.

Etichete: masuri protectie stare de urgenta SARS–CoV–2 PRIMER

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.