Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Cum se pot înscrie medicii rezidenți în CMR

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 27 aprilie 2021, ora 10:36

Reprezentanții Colegiului Medicilor din România au explicat cum se pot înscrie medicii rezidenți, în baza legislației în vigoare, în CMR.

Întrucât reprezentanții Colegiului au primit multiple întrebări cu privire la înscrierea medicilor rezidenți în CMR, acest aspect a fost clarificat pe site-ul oficial și pe pagina oficială a CMR. 

colegiul medicilor din romania inscriere cmr

„În baza legislației în vigoare înscrierea în Colegiul Medicilor din România este obligatorie pentru toți medicii, inclusiv medicii rezidenți. Conform Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare, art. 390, alin. 1, se precizează că «Medicii care întrunesc condiţiile prevăzute la art. 376 exercită profesia pe baza certificatului de membru al CMR, avizat anual pe baza asigurării de răspundere civilă, pentru greşeli în activitatea profesională, valabilă pentru anul respectiv.» Art. 393, alin. 1 vine cu următoarea completare: «Practicarea profesiei de medic de către o persoană care nu are această calitate constituie infracţiune şi se pedepseşte conform Codului penal, cu modificările şi completările ulterioare.». La art. 416 alin. 1, se întărește obligativitatea antemenționată: «În vederea exercitării profesiei de medic, medicii cetăţeni români şi medicii cetăţeni ai unui stat membru al UE, ai unui stat aparţinând SEE sau ai Confederaţiei Elveţiene, stabiliţi în România, precum şi medicii care întrunesc condiţiile prevăzute la art. 376 alin. (1) lit. c) şi e) au obligaţia să se înscrie în CMR.»”, au explicat membrii Colegiului Medicilor din România, ieri, pe o cunoscută rețea de socializare.

Pentru mai multe informații, puteți accesa pagina https://www.cmr.ro/inscrierea-in-cmr/.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: colegiul medicilor din romania CMR medici rezidenți medici rezidenti profesia de medic

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.