Newsflash
Știri

Cum se risipesc banii din sistemul de asigurări

de D. D. M. - iul. 18 2014
Cum se risipesc banii din sistemul de asigurări

     77 de spitale din ţară aflate în relaţii contractuale cu casele judeţene de asigurări de sănătate, respectiv a municipiului Bucureşti, au fost controlate de echipe mixte formate din reprezentanţi ai CNAS, ai caselor de asigurări de sănătate judeţene/municipiului Bucureşti şi ai direcţiilor de sănătate publică judeţene/muni­cipiului Bucureşti. Ca urmare a acestor acţiuni – declanşate în baza Ordinului ministrului sănătăţii şi al preşedintelui CNAS nr. 482/281/30.04.2014 – s-au aplicat sancţiuni în valoare de peste şapte milioane de lei. Printre neregulile constatate, au fost: deficienţe în întocmirea şi completarea FOCG (Foaie de observaţii clinice generale)/FSZ (Foaie de spitalizare de zi), urgenţe medicale care nu s-au regăsit consemnate în evidenţele UPU/CPU sau aveau bilete de trimitere pentru servicii medicale clinice/bilet de internare, coduri de boală raportate spre decontare care nu se încadrează în lista urgenţelor medico-chirurgicale, lipsa decontului de cheltuieli pentru serviciile medicale prestate care trebuie întocmit la externarea pacientului etc. Dr. Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS, spune că aceste acţiuni în comun cu MS vor continua, pentru a preveni risipa banilor în sistem.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe