Newsflash
Știri

Cunoştinţe actualizate

de Dr. Mihail CĂLIN - dec. 6 2012
Cunoştinţe actualizate
   La 27 noiembrie a.c., la Institutul Naţional de Sănătate Publică, a fost prezentat stadiul proiectului „Formarea profesională în domeniul epidemiologiei şi promovarea utilizării noilor tehnologii pentru personalul din sectorul sănătăţii“, pe care INSP, prin Centrul Naţional de Prevenire şi Control al Bolilor Transmisibile, îl realizează în parteneriat cu Societatea Română de Epidemiologie şi Siveco România. Scopul proiectului este protejarea sănătăţii populaţiei faţă de bolile infecţioase prin îmbunătăţirea cadrului de perfecţionare profesională în epidemiologie, ridicarea standardului profesional prin tehnici şi instrumente noi, bune practici bazate pe dovezi ştiinţifice recunoscute la nivel mondial şi utilizarea tehnologiei informaţiei şi a reţelelor de comunicare. În cele 34 de luni ale proiectului, început în februarie 2011, se doreşte instruirea medicilor epidemiologi şi a 1.100 de medici de familie (aproximativ 10% din totalul acestor specialişti). Până în prezent, 530 de medici din toată ţara (130 de epidemiologi şi 400 de medici de familie) au absolvit cursul de pregătire. Potrivit dr. Adriana Pistol, director general INSP şi vicepreşedinte SRE, noutăţile în domeniul vaccinologiei, revenirea unor boli infecţioase şi apariţia unora noi face ca acest proiect să fie deosebit de util, în special pentru medicii de familie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe