Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Cursurile de la UMF Carol Davila vor fi reluate de luni, online

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 10 martie 2020, ora 10:41

Cursurile de la UMF Carol Davila vor fi reluate din 16 martie. Astfel, studenților li se va preda online. Măsura a fost luată pentru a se evita prelungirea anului școlar.

În Senatul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” s-a discutat despre suspendarea cursurilor, în contextul Hotărârii Departamentului pentru Situații de Urgență al Ministerul Afacerilor Interne (M.A.I).

Astfel, potrivit unui comunicat de presă, conducerea UMF consideră că prelungirea anului universitar pe timp de vară trebuie evitată. Această decizie vine în concordanță cu dorințele studenților. 

Cursuri online

În acest sens, în următoarea perioadă vor începe demersurile pentru a conferi studenților acces online la materialele bibliografice necesare pentru promovarea programului de studiu. În plus față de această măsură de urgență, universitatea a început demersurile pentru implementarea unei platforme de e-learning.

Din data de 16 martie se dorește reluarea procesului de învățământ prin intermediul cursurilor și LP-urilor online, la care vom avea acces prin intermediul unor conturi oferite de catedrele responsabile de materiale, iar săptămâna 09-15 februarie este suspendată”, se arată în comunicatul de presă.

Mai mult, examenele programate în perioada 09-31 martie vor fi susținute odată cu reluarea procesului de învățământ în regim normal, fiind imposibilă susținerea acestora în mediul online.

Până la data de 31 martie studenții nu vor participa la activitățile din spitale și facultate, indiferent de anul de studiu.

Sursă imagine: pixabay

Etichete: sistarea cursurilor umf carol davila prelungirea anului scolar

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.