Newsflash
Știri

Curtea Spitalului „Prof. Dr. Theodor Burghele” devine grădină terapeutică pentru pacienți

de Florentina Ionescu - mar. 1 2023
Curtea Spitalului „Prof. Dr. Theodor Burghele” devine grădină terapeutică pentru pacienți

Viceprimarul general al Bucureștiului, Horia Tomescu, a amintit de importanța unor spații de relaxare pentru pacienți, în incinta spitalelor, așa cum este grădina spitalului „ Theodor Burghele”.

Horia Tomescu a scris, ieri, pe pagina sa oficială de Facebook că odată cu venirea primăverii, curtea Spitalului „Prof. Dr. Theodor Burghele” devine grădină terapeutică pentru pacienți.

„Am transformat 9000 mp din curtea Spitalului Theodor Burghele în grădină terapeutică, o oază verde în care pacienții să poată trece mai ușor peste boală. Acesta a fost proiectul cel mai votat de bucureșteni în cadrul programului de bugetare participativă al PMB din 2021 și a devenit de acum realitate”, a precizat viceprimarul Capitalei.

gradina theodor burghele

Potrivit lui Horia Tomescu, odată cu venirea primăverii, curtea Spitalului „Prof. Dr. Theodor Burghele” devine grădină terapeutică pentru pacienți, cu mobilier urban nou și funcțional, alei elegante, pergole, foișor, stâlpi de iluminat alimentați de panouri solare și sistem automat de irigații.

„Vegetația a fost deja plantată și, cu îngrijire atentă, va înfrumuseța și mai mult acest spațiu generos”, a adăugat acesta.

Astfel de spații pentru relaxare există deja la majoritatea spitalelor din țările occidentale către care tindem, iar beneficiile pentru calitatea vieții pacienților sunt demonstrate de numeroase studii internaționale, a amintit Horia Tomescu.

Bugetul alocat de Primăria Municipiului Bucureşti pentru realizarea proiectului s-a ridicat la 500.000 de lei, bani care au fost alocați în bugetul ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, instituție care s-a și ocupat direct de implementarea proiectului.

Spitalul universitar „Prof. Dr. Theodor Burghele” tratează anual zeci de mii de pacienți, fiind specializat în intervenții urologice complexe, endoscopii digestive superioare și inferioare, explorări cardiologice, tratamente oncologice în regim de spitalizare de zi și investigații imagistice.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe