Newsflash
Știri

Cutremur în Turcia: Ministerul Sănătății oferă sprijin autorităților turce

de Dorina Novac - feb. 7 2023
Cutremur în Turcia: Ministerul Sănătății oferă sprijin autorităților turce

Ministerul Sănătății din România este solidar cu victimele cutremurului catastrofal care a provocat mii de decese și răniți în Turcia și în Siria și oferă sprijin autorităților turce.

Imediat după producerea cutremurului care a afectat grav comunitățile din Turcia și din nordul Siriei, ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a luat legătura cu ambasadorul Republicii Turcia în România, Ozgur K. Altan, pentru a-și exprima solidaritatea și pentru a oferi un sprijin imediat.

ministrul Sanatatii

De asemenea, Ministerul Sănătății este în legătură cu ambasada României la Ankara pentru eventualele solicitări și pentru asigurarea evaluării medicale și a consilierii psihologice pentru 10 studenți români care sunt repatriați din regiunea afectată.

Citește și: Cutremur Turcia: echipa de sprijin din România a ajuns în provincia Hatay

„Ministerul Sănătății, împreună cu universitățile de medicină și farmacie, mobilizează profesioniștii din sănătate care doresc să ajute ca voluntari în constituirea unor echipe medicale care să fie disponibile pentru deplasare în zonele afectate. Totodată, a fost organizată o campanie de donare de sânge pentru victimele cutremurului care au nevoie de transfuzii”, se arată într-un comunicat.

Potrivit Ministerului Sănătății, sunt pregătite medicamente și materiale sanitare care pot fi puse la dispoziția autorităților turce.

Mai multe informații despre înscrierea medicilor și asistenților medicali ca voluntari pentru echipele necesare acordării de asistență medicală și despre locațiile pentru donarea de sânge, destinat victimelor cutremurului se găsesc la www.ms.ro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe