Newsflash
Știri

Cutremur în Turcia: echipa de sprijin din România a ajuns în provincia Hatay

de Florentina Ionescu - feb. 7 2023
Cutremur în Turcia: echipa de sprijin din România a ajuns în provincia Hatay

Personal specializat în căutare-salvare, medici și asistenți SMURD au ajuns în Republica Turcia, după ce recent a avut loc un cutremur.

Echipa de sprijin din România, formată din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici şi asistenţi SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari a ajuns în provincia Hatay, într-o localitate apropiată oraşului Antakia. 

cutremur turcia pixabay
Imagine de Tumisu de la Pixabay 

 

Aceasta este prima zonă pe care autorităţile turce, respectiv Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor şi a Situaţiilor de Urgenţă - AFAD, cu responsabilităţi clare în gestionarea situaţiei generate de cutremure au ales-o pentru echipa din România, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă de pe site-ul AGERPRES.

Salvatorii români au început să construiască baza de operaţii, concomitent, pregătindu-se primul schimb pentru începerea misiunii de sprijin. 

Cutremur în Turcia: România răspunde cererii de ajutor 

Totodată, în această dimineaţă, înainte de a începe deplasarea către locaţia bazei de operaţii stabilite de AFAD, o echipă formată dintr-un ofiţer şi doi subofiţeri cu doi câini de căutare-salvare au executat o misiune de recunoaştere în teren, împreună cu o echipă din Turcia, la o zonă rezidenţială afectată de cutremur.

„Reamintim faptul că salvatorii români se află în permanentă legătură cu autorităţile turce, reprezentanţii AFAD fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acţiune şi intervenţie a echipelor venite în sprijin”, se arată în același comunicat.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe