Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Danemarca donează echipamente medicale României

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 15 octombrie 2021, ora 17:19

În urma unei solicitări de asistență din partea României, Comisia Europeană mobilizează asistență în vederea tratării numărului mare de pacienți cu COVID-19 din țară.

Prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE, Comisia Europeană a furnizat 200 de concentratoare de oxigen din rezerva medicală strategică rescEU depozitată în Țările de Jos, 50 de concentratoare de oxigen provenind din Polonia și 5.200 de flacoane de anticorpi monoclonali din Italia.

Danemarca doneaza

În plus, 15 ventilatoare și 8 concentratoare de oxigen vor fi transportate din Danemarca în România prin intermediul acestui mecanism.

„UE este alături de România, întrucât COVID-19 continuă să reprezinte o amenințare la adresa vieții umane și pune o presiune extremă asupra sistemului de sănătate. Aș dori să le mulțumesc Danemarcei, Italiei, Poloniei și Țărilor de Jos pentru că au acordat rapid asistență României. România a fost un membru foarte activ al familiei de protecție civilă din UE, oferindu-le asistență altor țări pe toată durata pandemiei. Cele mai recente livrări către România demonstrează că solidaritatea UE funcționează în mod reciproc”, a declarat comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič.

De la izbucnirea pandemiei, prin mecanismul de protecție civilă al UE s-a coordonat și cofinanțat livrarea a peste 190 de milioane de echipamente medicale și individuale de protecție, s-au consolidat spitalele cu personal medical suplimentar și s-au furnizat vaccinuri și alte echipamente esențiale în peste 55 de țări.

„În plus, UE a instituit o rezervă medicală strategică rescEU și un mecanism de distribuție în cadrul mecanismului de protecție civilă al UE. Rezerva permite livrarea rapidă de echipamente medicale găzduite de Belgia, Danemarca, Germania, Grecia, Ungaria, România, Slovenia, Suedia și Țările de Jos”, se arată într-un comunicat al CE.

Etichete: concentratoare de oxigen Comisia Europeana

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.