Newsflash
Știri

Dar despre gripa aviară, ce se mai ştie?

de - dec. 4 2009
Dar despre gripa aviară, ce se mai ştie?

Majoritatea virusurilor gripale care infectează păsările sălbatice sau domestice nu determină boli sau pot cauza în mod limitat boli clinice severe şi decese, fiind denumite virusuri gripale aviare slab patogene (LPAI). Virusurile gripale aviare înalt patogene (HPAI) sunt cele care determină boli clinice severe şi decese la pui şi la alte păsări de curte, odată intrate în contact cu populaţiile de păsări. Patogenitatea înaltă se referă la populaţiile de păsări şi nu semnifică neapărat patogenitate pentru oameni. Au fost raportate epidemii atât cu LPAI, cât şi cu HPAI, în populaţiile de păsări, cu subtipul A/H7 (H7N1, H7N2, H7N3, H7N4 şi H7N7) în Asia, Oceania, Europa, America de Nord şi de Sud, indicaţie a faptului că aceste virusuri sunt larg răspândite în populaţiile de păsări domestice din întreaga lume. (...)

Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe