Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Date despre managementul fibrilaţiei atriale

Viața Medicală
Dr. Mihail CĂLIN vineri, 21 septembrie 2012

   Noi rezultate ale registrului multinaţional RE-LY AF au fost recent comunicate în cadrul Congresului Societăţii Europene de Cardiologie, în urma analizării datelor a peste 15.000 de pacienţi din 47 de ţări, inclusiv unele cu venituri reduse. Rezultatele arată că 11,7% din pacienţii cu fibrilaţie atrială (FA), incluşi în studiu între 2008 şi 2011, au decedat în decurs de un an. Registrul reflectă în mare parte date ale pacienţilor de dinaintea apariţiei noilor anticoagulante orale. Rezultatele acestei analize indică diferenţe semnificative în managementul şi evoluţia pacienţilor cu FA şi confirmă că prevenţia AVC prin FA rămâne o problemă majoră în întreaga lume. Astfel, în intervalul de timp analizat (un an), rata mortalităţii a fost mai redusă în Europa de Vest (8,3%) faţă de America de Nord (11,4%) şi de două ori mai mare în America Latină (18%) şi Africa (20%); în ciuda disponibilităţii terapiilor anticoagulante, peste 4% din pacienţii cu FA au suferit un AVC în această perioadă; semnificativ mai mulţi astfel de pacienţi au suferit un AVC în China (7,2%), Asia de Sud-Est (6,6%) şi Africa (8,3%), comparativ cu America de Nord (3,1%), diferenţele putând fi explicate prin utilizarea diferită în tratament a antagoniştilor de vitamina K. Referitor la prevenţia AVC prin tratament anticoagulant, controlul INR a fost scăzut, doar în America de Nord şi Europa valorile timpului în fereastra terapeutică (INR 2–3) fiind de peste 50%.

 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.