Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

De ce apar variante noi de SARS-CoV-2

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 22 februarie 2021, ora 16:42

Ministerul Sănătății a explicat de ce au apărut noi tulpini de SARS-CoV-2. Potrivit specialiștilor, acestea apar din cauza răspândirii virusului, care a suferit mutații.

Mutaţiile SARS-CoV-2 apar din cauza răspândirii virusului şi sunt rezultatul unor erori care apar în momentul copierii materialului genetic, a precizat, într-o postare pe Facebook, Ministerul Sănătăţii.

noi variante SARS-CoV-2
Sursă imagine: Pixabay

„În acest moment, există mai multe tulpini noi identificate ale virusului SARS-CoV-2. Acestea apar din cauza răspândirii virusului, care a suferit mutații. Mutațiile sunt rezultatul unor erori care apar în momentul copierii materialului genetic - aceasta este o etapă a procesului de multiplicare a virusului”, transmite sursa citată.

Cum are loc multiplicarea virusului

Ministerul Sănătății a menționat că virusul pătrunde într-o celulă din corp și începe să se multiplice. Multiplicarea presupune copierea materialului genetic al virusului și sinteza de noi componente virale.

„Ulterior, acestea sunt asamblate în noi virusuri. Când celula își atinge limita de producție, se sparge și eliberează virusurile nou formate”, se arată în mesajul Ministerului.

Tot din cauza unor mutații, virusul SARS-CoV-2 a început să se transmită de om la om.

„Mutațiile sunt procese care nu pot fi prevenite sau prevăzute. Cu cât numărul oamenilor infectați este mai mare, cu atât sunt mai mari șansele ca un virus să sufere mutații”, potrivit MS.

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) a publicat lista cu cele trei variante noi de virus, care au apărut în urma unor mutații și care pot ridica îngrijorări din cauza creșterii ratei de transmitere sau posibilității de a scăpa de sub supravegherea răspunsului imun.

Etichete: tulpinile de SARS-CoV-2 mutatii coronavirus ministerul sanatatii virusul SARS-CoV-2

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.