Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

De la Ministerul Sănătăţii

   Ministrul sănătăţii, dl Cseke Attila, a semnat Ordinul prin care se constituie, în judeţele, comisii de analiză şi control a arieratelor pe care unităţile sanitare cu paturi le-au înregistrat către furnizorii de bunuri şi servicii. Până la data de 30 iunie a.c., spitalele au înregistrat o datorie de aproximativ 859 de milioane de lei, ce va fi achitată de la bugetul de stat în urma rectificării bugetare. Comisiile vor fi alcătuite din reprezentanţi ai direcţiilor de sănătate publică şi ai caselor de asigurări de sănătate şi au avut ca termen de finalizare a controalelor data de 26 august. (...)

De asemenea, dl Cseke Attila a aprobat metodologia privind stagiul de pregătire pentru cea de-a doua specialitate în regim cu taxă pentru anul 2010. În perioada 1–7 septembrie 2010, instituţiile de învăţământ medical superior vor afişa locurile pe specialităţi aprobate pentru efectuarea pregătirii în cea de-a doua specialitate în regim cu taxă, cu menţionarea coordonatorilor programelor de pregătire. Dosarele de înscriere la stagiul de pregătire se vor depune la MS, sediul din str. George Vraca nr. 9, în perioada 15–24 septembrie 2010. Pentru specialităţile unde numărul solicitărilor va depăşi numărul locurilor aprobate, coordonatorul programului de pregătire va organiza un test de selecţie. La 1 octombrie 2010 vor fi publicate listele cu candidaţii admişi la stagiul de pregătire în cea de-a doua specialitate, iar programul va începe la 4 octombrie şi va dura cel puţin 12 luni. Pregătirea se efectuează cu frecvenţă şi asigură acelaşi nivel şi aceeaşi calitate a competenţei de specialitate ca şi programul de rezidenţiat în domeniul respectiv. Metodologia, numărul de locuri pe specialităţi, precum şi lista celor admişi la a doua specialitate, centrele universitare de pregătire şi actele necesare pentru înscriere vor fi afişate pe site-ul Ministerului Sănătăţii: www.ms.ro
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.