Newsflash
Știri

De la Ministerul Sănătăţii

de - ian. 24 2012
De la Ministerul Sănătăţii

Dr. Raed Arafat s-a întors la MS

   După ce a discutat cu preşedintele ţării, cu premierul şi cu ministrul sănătăţii, dr. Raed Aradat a revenit la MS, în funcţia deţinută anterior, pentru a-şi continua activitatea. Dr. Andrei Georgescu, numit în funcţia de subsecretar de stat în locul dr. Raed Aradat, îşi va relua postul de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Un nou proiect

   „Vom începe să lucrăm la o nouă formă a proiectului legislativ privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar. Este nevoie de o reformă în sistemul sanitar deoarece, în prezent, acesta se confruntă cu o serie de probleme, începând cu cele de finanţare până la calitatea serviciilor medicale“, a declarat dl conf. dr. Ritli Ladislau, ministrul sănătăţii. La elaborarea proiectului vor fi cooptaţi toţi cei interesaţi, medici, jurişti, reprezentanţi ai pacienţilor, ai sindicatelor etc. În curând, MS va prezenta calendarul consultărilor. După trei-şase luni de consultări, proiectul va fi supus dezbaterii publice.

Stoparea campaniei de vaccinare antigripală

   MS a decis stoparea campaniei de vaccinare antigripală şi retragerea din cabinetele medicale ale celor peste 350.000 de vaccinuri gripale produse de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare „Cantacuzino“ neutilizate, după ce analizele mai multor serii de vaccinuri au evidenţiat unele neconformităţi. În următoarea perioadă, se va stabili suma care trebuie recuperată de la institut pentru dozele rămase neutilizate.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe