Newsflash
Știri

De la Ministerul Sănătăţii

de - feb. 1 2012
De la Ministerul Sănătăţii

Sesiune extraordinară de rezidenţiat

   Ministerul Sănătăţii a anunţat organizarea, la data de 25 martie 2012, a unui nou concurs de intrare în rezidenţiat pentru posturile şi locurile rămase neocupate în sesiunea 20 noiembrie 2011, pentru domeniul medicină. Concursul se va desfăşura numai în centrul universitar Bucureşti. Înscrierile pentru rezidenţiatul pe loc se vor face la direcţiile de sănătate publică, respectiv la ministerele cu reţea sanitară proprie, din momentul apariţiei în presă a publicaţiei de concurs până la data de 29 februarie 2012, inclusiv. Înscrierile la rezidenţiatul pe post se vor face până la aceeaşi dată, la direcţia de sănătate publică a judeţului în care se află postul pentru care doresc să concureze.
   MS a publicat în dezbatere publică, pe pagina sa de web, proiectul de Ordin privind aprobarea Metodologiei pentru desfăşurarea concursului de rezidenţiat pe post şi pe loc în medicină şi farmacie, sesiunea 25 martie 2012 pentru locurile şi posturile rămase libere în urma sesiunii 20 noiembrie 2011. Conform proiectului, concursul se va desfăşura sub formă de test grilă cu 200 de întrebări, cu durata de patru ore, iar punctajul minim de promovare va reprezenta 60% din cel maxim realizat la întrebările pentru fiecare domeniu. Ocuparea locurilor în specialitate se va face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu. Pentru rezidenţiatul pe post, clasificarea se face pe fiecare judeţ în parte. Medicii vor concura pe 98 de locuri şi peste 300 de posturi. Lista completă cu locurile şi posturile scoase la concurs va fi afişată săptămânile următoare pe pagina web a ministerului şi pe www.rezidenţiat.info.
   În interviul publicat în nr. 2/2012 al săptămânalului „Viaţa medicală“, dl conf. dr. Ritli Ladislau, ministrul sănătăţii, anunţase în premieră organizarea noii sesiuni de rezidenţiat, explicând, totodată, modalitatea de desfăşurare: „Au rămas câteva sute de posturi vacante. Nu putem să le redistribuim, nu-i cinstit să modific regulile jocului. Aşa că o să-i invităm din nou, pe cei interesaţi, să concureze pe aceste posturi, probabil într-un singur centru. Chiar în primul trimestru al anului, vom organiza un nou concurs. Altfel, nicicum nu ar fi cinstit. Nici faţă de cei care au ales deja, nici faţă de cei care ar alege acum. Sunt şase centre. Punctul de colo nu-i echivalent cu cel de dincolo… Nu-i etic, tehnic nu-i bine“.

Dezbateri privind noul proiect de reformă în sănătate
   MS va demara consultări pentru elaborarea noului proiect legislativ privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar, precum şi pentru revizuirea pachetului de servicii de bază acordat asiguraţilor, considerând necesară implicarea profesioniştilor din sistem şi a reprezentanţilor societăţii civile. Dezbaterile se vor desfăşura după programul postat pe pagina de web a MS. Pe acelaşi site vor fi publicate toate propunerile rezultate din dezbateri.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe