Newsflash
Știri

De la Ministerul Sănătăţii

de - feb. 21 2012
De la Ministerul Sănătăţii

Dezbaterea continuă

   Dezbaterea publică privind elabo­rarea noului proiect legislativ de organizare şi funcţionare a sistemului sanitar continuă la MS. La întâlnirea cu reprezentanţii confederaţiilor patronale reprezentative la nivel naţional, invitaţia a fost onorată doar de membrii UGIR. Aceştia şi-au arătat disponibilitatea de a participa la grupurile de lucru care se vor organiza pentru elaborarea noii legislaţii din domeniul sanitar, exprimându-şi interesul privind elaborarea pachetului de servicii de bază, dar şi modul în care va fi colectat şi gestionat Fondul naţional unic de asigurări de sănătate.
   Apoi, reprezentanţii producătorilor de tutun au solicitat Ministerului Sănătăţii ca taxa pe viciu să rămână la aceleaşi valori ca în prezent.
   De asemenea, echipa MS s-a întâlnit cu reprezentanţii medicilor de familie, ai farmaciştilor, ai pacienţilor, dar şi cu o delegaţie a Societăţii Academice din România. Participanţii la discuţii au cerut oficialilor MS realizarea unui studiu de impact pentru fundamentarea legii şi impunerea unui control al statului asupra pachetului de servicii medicale. S-a solicitat totodată ca viitoarea lege a sănătăţii să stipuleze transparent modul de colectare şi utilizare a fondurilor pentru sănătate.
   Medicii de familie au cerut să nu se renunţe la sistemul social de asigurări, iar asigurările private să rămână comple­mentare. Aceştia au mai solicitat programarea unor întâlniri în care să fie discutat pe larg domeniul de medicină primară.

Gripa A/H3N2, la ordinea zilei

   Ministerul Sănătăţii antenţionează că, în prima parte a lunii februarie, s-a constatat o intensificare a circulaţiei virusurilor gripale de tip A/H3N2, în special pe teritoriul Moldovei, fără a apărea încă riscul unei epidemii. Astfel, a crescut brusc numărul cazurilor de gripă A/H3N2, cu prepon­derenţă în judeţul Iaşi. S-a constatat totodată şi o creştere cu 16,8% a numărului de infecţii respiratorii acute, fără a fi depăşite valorile medii ale anilor trecuţi.  

Donaţii de medicamente pentru judeţele înzăpezite

   La iniţiativa MS, compania Antibiotice Iaşi a trimis în judeţele Buzău şi Vrancea un camion cu medicamente – antibiotice, antialgice, antiinflamatorii şi produse farmaceutice pentru bolile cardiovasculare. Transportul a fost asigurat, gratuit, cu sprijinul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Ministerul Sănătăţii a făcut apel către producătorii de medicamente de a sprijini autorităţile prin donaţii de medicamente pentru judeţele afectate de ninsori şi temperaturi scăzute. Până în prezent, au răspuns solicitării autorităţilor companiile farmaceutice Terapia – Rambaxy, Novartis, Biofarm.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe