Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

De la Ministerul Sănătăţii

Dezbateri

 

Dezbaterile pentru elaborarea noului proiect legislativ privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar continuă. Echipa ministerului s-a întâlnit cu reprezentanţii Federaţiei Sanitas, care şi-au arătat disponibilitatea de a participa la elaborarea noii legislaţii din domeniul sanitar. În opinia sindicaliştilor, spitalele ar trebui să fie organizate ca unităţi sanitare finanţate integral din venituri proprii. Se aşteaptă din partea tuturor celor care participă la dezbateri propuneri concrete cu privire la modul de organizare a asigurărilor de sănătate, cel de funcţionare al unităţilor sanitare, dar şi de asigurare a calităţii serviciilor medicale.

 

Clarificări

 

Într-o declaraţie de presă, dl conf. dr. Ritli Ladislau, ministrul sănătăţii, precizează faptul că atât în perioada ministeriatului său cât şi în cea a exercitării celorlalte funcţii ocupate (director medical interimar şi director medical al Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu“ din Oradea) nu a desfăşurat vreo activitate care să reprezinte o incompatibilitate sau să constituie un conflict de interese. Dsa face în mod special referire la semnarea, în ianuarie 2011, în calitate de cadru universitar şi medic primar pediatru, a unui contract de consultanţă ştiinţifică în domeniul medical, pentru redactarea unei analize asupra incidenţei şi prevalenţei artritei idiopatice juvenile în judeţul Bihor, precizând că nu deţine şi nu a deţinut părţi sociale, acţiuni sau interese la societatea comercială cu care a fost încheiat contractul.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.