Newsflash
Știri

De la Ministerul Sănătăţii

de - apr. 4 2012
De la Ministerul Sănătăţii
   La propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat Ordonanţa de Urgenţă pentru completarea Ordonanţei Guver­nului nr. 18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului. MS va organiza un nou concurs de intrare în rezidenţiat pentru posturile şi locurile rămase neocupate în sesiunea din 20 noiembrie 2011, în domeniile medicină,  medicină dentară şi farmacie. Dl conf. dr. Ritli Ladislau, ministrul sănătăţii, estimează că sesiunea de concurs se va desfăşura la jumătatea lunii mai a.c.
   Nu mai puţin de 431 de locuri şi posturi de medic rezident au rămas neocupate după repartiţia candidaţilor promovaţi în concursul de rezidenţiat din sesiunea noiembrie 2011. Dintre acestea, 333  sunt posturi de medic rezident în unităţi sanitare care înregistrează deficit de medici specialişti. Cele mai multe locuri/posturi rămase neocupate se înregistrează în specialităţile: medicină de urgenţă (117 posturi în unităţi de primiri urgenţe), medicină de familie (40 de locuri şi 59 de posturi în serviciile de Ambulanţă), neonatologie (28 de posturi), ATI (8 posturi), pediatrie (12 posturi).
   Concursul se va desfăşura în centrul universitar Bucureşti. Înscrierile pentru reziden­ţiatul pe loc se vor face la direcţiile de sănătate publică, respectiv la ministerele cu reţea sanitară proprie, iar înscrierile la rezidenţiatul pe post la direcţia de sănătate publică a judeţului unde se află postul pentru care tinerii medici doresc să concureze.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe