Newsflash
Știri

De la Ministerul Sănătăţii

de - apr. 13 2012
De la Ministerul Sănătăţii
Deblocarea posturilor
 
Într-o vizită efectuată la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou“ Suceava, dl conf. dr. Ritli Ladislau, ministrul sănătăţii, a declarat că a discutat în Guvern despre necesitatea deblocării posturilor din sistemul sanitar. Ţinând cont de prevederile bugetare, procesul trebuie să se realizeze în etape. MS stabileşte necesarul de posturi care trebuie deblocate, ce va fi supus aprobării executivului.
 
Sănătatea şi îmbătrânirea
 
În acest an, Ziua Mondială a Sănătăţii, marcată la 7 aprilie, a avut ca temă sănătatea şi îmbătrânirea. Această celebrare coincide cu marcarea anului 2012 ca Anul european al îmbătrânirii active şi al solidarităţii între generaţii, sub auspiciile Comisiei Europene (UE). MS, prin specialiştii departamentelor de promovare a sănătăţii din direcţiile de sănătate publică, în colaborare cu parteneri de la nivel local, a demarat o campanie de promovare, pentru a ajuta la protejarea şi îmbunătăţirea stării de sănătate odată cu îmbătrânirea, a acţiona în scopul creării unei societăţi care apreciază şi recunoaşte vârstnicii ca resurse valoroase şi susţine participarea lor deplină în societate.
 
Propuneri
 
MS a solicitat reprezentanţilor spitalelor publice şi private să analizeze textul primului capitol din noua lege privind reforma sistemului sanitar, care se referă la organizarea şi funcţionarea spitalelor, publicat pe site-ul MS (secţiunea „Forum Reforma în Sănătate“). Aceştia au putut face propuneri de completare şi modificare până la 11 aprilie a.c. În urma analizării propunerilor, se va redacta forma finală în vederea dezbaterii publice pe site-ul MS, la secţiunea „Transparenţă decizională“.
 
Lansare de proiect
 
La 11 aprilie a.c. a avut loc conferinţa de lansare a proiectului „Bună guvernare prin integritate şi responsabilitate în sistemul de sănătate românesc“, eveniment la care au participat dnii conf. dr. Ritli Ladislau, ministrul sănătăţii, Gabriel Berca, ministrul administraţiei şi internelor, Attila Dezsi, secretarul general al Guvernului, ES Johannes Hendrik Mattheus van Bonzel, ambasadorul Regatului Unit al Ţărilor de Jos, ES Ulla Vaisto, ambasadorul Finlandei, Duane Butcher, adjunctul ambasadorului SUA, Niculae Idu, şeful Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti, alţi membri ai corpului diplomatic acreditaţi la Bucureşti, membri ai Parlamentului şi Guvernului, ai altor instituţii şi organizaţii. Proiectul este implementat de MS, în colaborare cu Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, în perioada noiembrie 2001 – noiembrie 2013 şi este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional „Dezvoltarea capacităţii administrative“. Obiectivul general este îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei serviciilor publice din sistemul sanitar românesc prin sprijinirea procesului de descentralizare sectorială, promovarea integrităţii şi a responsabilităţii în cheltuirea fondurilor publice.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe