Newsflash
Știri

De la Ministerul Sănătăţii

de - iul. 4 2012
De la Ministerul Sănătăţii

Reforma electronică

   Guvernul României a aprobat Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii. Conform actului normativ, pentru plata şi distribuţia cardului naţional de asigurări sociale de sănătate se va încheia un contract între MS şi CNAS cu Imprimeria Naţională. Intenţia Ministerului Sănătăţii este aceea de a asigura pentru toţi cetăţenii cardul naţional de sănătate care împreună cu reţeta electronică şi dosarul electronic, fac parte din proiectul de control şi disciplină financiară în sistemul de asigurări de sănătate.

Centre de sănătate cu personalitate juridică

   La propunerea MS, a fost aprobată Ordonanţa de urgenţă pentru modifi­carea art. 5 din Ordonanţa Guvernului nr. 70/2002 privind administrarea unită­ţilor sanitare publice de interes judeţean şi local. Conform actului normativ, înfiin­ţarea centrelor de sănătate multifunc­ţionale se poate face şi de către autori­tăţile locale care deţin management spitalicesc. Centrele de sănătate multifuncţionale vor fi finanţate în condiţiile stabilite prin contractul-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate şi a normelor de aplicare ale acestuia. Autorităţile administraţiei publice locale vor asigura sumele necesare pentru cheltuielile de administrare şi funcţionare, reparaţii, consolidare, extindere şi modernizare, la care se adaugă şi sume pentru dotări cu aparatură şi echipamente medicale ale centrelor înfiinţate.

Donaţie de medicamente oncologice

   Din 26 iunie a.c. au ajuns în ţară trei medicamente oncologice pentru care existau disfuncţionalităţi în aprovizio­nare: metotrexat forma orală, compri­mate 2,5 mg (400 de cutii), dacarbazin soluţie injectabilă, flacon 200 mg (600 de flacoane), daunorubicin soluţie injectabilă (800 de cutii). Ele au fost direcţionate către Institutul Oncologic „Prof. dr. Al. Trestioreanu“ Bucureşti, Institutul Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuţă“ Cluj-Napoca, Spitalul de Copii „Sf. Maria“ Iaşi şi Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie S. Curie“ Bucureşti, în conformitate cu solicitările acestor unităţi. Produsele fac parte din donaţia de medicamente pe care firma Sanofi-Aventis România o face în baza Ord. m.s. nr. 456/2012.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe