Newsflash
Știri

De la Ministerul Sănătăţii

de - aug. 2 2012
De la Ministerul Sănătăţii

Încă un elicopter

     Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) a fost dotat cu un nou elicopter, ce va fi direcţionat către baza Iaşi. Noul aparat de zbor, un EC 135, echipat cu două motoare, poate atinge o vi­teză de 254 km/oră, pe o distanţă medie de aproximativ 653 km şi urmează să intre în activitate în aproximativ o lună, după finalizarea pregătirii şi a orelor de anduranţă.
     În septembrie a.c., un alt elicopter va fi alocat bazei aeriene de salvare de la Craiova sau celei din Constanţa, urmând a se lua o decizie finală până la livrarea acestuia. În acest fel, până la finalul anului, vor fi operaţionale cinci baze aeriene de salvare, la Bucureşti, Tg. Mureş, Arad, Iaşi şi Craiova sau Constanţa.

Etichete noi pentru suplimentele alimentare

     Conform prevederilor Regu­lamentului nr. 432/2012 de stabilire a unei liste de menţiuni de sănătate permise, înscrise pe produsele alimentare, altele decât cele care se referă la reducerea riscului de îmbol­năvire şi la dezvoltarea şi sănătatea copiilor, producătorii din statele membre ale UE sunt obligaţi să schimbe etichetele de pe produsele alimentare. Astfel, începând cu a doua parte a lunii decembrie a.c., pe noile etichete ale produselor alimentare vor fi acceptate pentru inscripţionare numai menţiunile de sănătate aflate în lista permisă prin Regulament.
     Ministerul Sănătăţii va or­ganiza o întâlnire de lucru cu repre­zentanţii asociaţiilor din do­me­niu, în vederea discutării modali­tăţilor de implementare a noii reglementări.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe