Newsflash
Știri

De la Ministerul Sănătăţii

de - nov. 28 2012
De la Ministerul Sănătăţii

Start în campania de imunizare

 

A început campania anuală de vaccinare antigripală gratuită a MS. Un milion de doze de vaccin, achiziţionate de MS, vor fi repartizate direcţiilor de sănătate publică, în două etape: 500.000 de doze sunt livrate acum cabinetelor medicilor de familie şi unităţilor sanitare, pentru începerea imunizărilor, iar restul vor fi distribuite până la sfârşitul acestei luni, pentru continuarea vaccinării. Vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC. Conform datelor raportate de Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile, în săptămâna 5–11 noiembrie 2012, numărul total de cazuri cu infecţii respiratorii este de 77.275, cu 1,6% mai mare faţă de săptămâna anterioară. În România, activitatea virozelor respiratorii este de intensitate joasă, fără răspândire geografică, fără tendinţă de creştere semnificativă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe