Newsflash
Știri

De la Ministerul Sănătăţii

de - dec. 19 2012
De la Ministerul Sănătăţii
   În primele trei luni de când MS a lansat programul naţional de screening pentru depistarea precoce activă a cancerului de col uterin,  au fost testate aproximativ 40.000 de femei. În cadrul programului, cu o durată de cinci ani, femeile având vârste între 25 şi 64 de ani, fără diagnostic confirmat de cancer de col uterin, asimptomatice sau fără antecedente sugestive pentru patologia de cancer de col uterin, se pot testa gratuit, prin metoda frotiului cervico-vaginal Babeş-Papanicolau.
   Programul este coordonat de nouă unităţi regionale: Institutul Oncologic „Prof. dr. Al. Trestioreanu“, Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon“, Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului „Prof. dr. Alfred Rusescu“, Spitalul Universitar de Urgenţă – Bucureşti; Institutul Oncologic „Prof. dr. I. Chiricuţă“ Cluj-Napoca; Institutul Regional Oncologic Iaşi; Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova; Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara; Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe