Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

De la Ministerul Sănătăţii

Parteneriat

   Eugen Nicolăescu, ministrul sănătăţii, şi dr. Adrian Pană, secretar de stat în MS, s-au întâlnit cu reprezentanţii Asociaţiei „Salvaţi Copiii“ şi au convenit încheierea unui parteneriat cu MS, pentru pregătirea unor acţiuni comune, care să ducă la reducerea mortalităţii infantile, dar şi pentru definitivarea strategiei de sănătate mintală.
   MS a cerut o întâlnire între specialiştii săi şi reprezentanţii asociaţiei, cu accent pe sănătatea copiilor şi a nou-născuţilor, în care să se găsească soluţii pentru reactivarea reţelelor de asistenţă comunitară, ca suport la nivelul comunităţilor. MS doreşte redefinirea conceptului de medicină comunitară şi integrarea acesteia în strategia naţională de sănătate. De asemenea, vor fi evaluate programele naţionale de sănătate.

Discuţii cu ARPIM

   În cursul întâlnirii pe care Eugen Nicolăescu, ministrul sănătăţii, şi dr. Adrian Pană, secretar de stat în MS, au avut-o cu reprezentanţii Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), s-a stabilit realizarea unui calendar de acţiuni care să includă perioada în care va fi reactualizată lista de medicamente şi plata arieratelor pe care unităţile sanitare le au către furnizorii de medicamente şi materiale sanitare. Ministrul sănătăţii le-a solicitat reprezentanţilor ARPIM să vină cu propuneri de soluţii pentru descurajarea exporturilor paralele, astfel încât pacienţii români să nu ducă lipsa medicamentelor de care au nevoie.

SMURD se dezvoltă

   În localităţile Budeşti şi Chiselet din judeţul Călăraşi au fost operaţionalizate echipaje de prim-ajutor SMURD, cu fonduri structurale prin Programul regional de dezvoltare şi fonduri alocate de Ministerul Sănătăţii, cu sprijinul IGSU şi al autorităţilor publice locale.
   În prezent, în acest judeţ, alături de serviciul de ambulanţă acţionează şapte echipaje de prim-ajutor SMURD, pentru reducerea timpului de reacţie în cazul situaţiilor de urgenţă.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.