Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

De la Ministerul Sănătăţii

Colaborare româno-belgiană

   Eugen Nicolăescu, ministrul sănătăţii, a avut, la 7 martie a.c., o întrevedere cu E.S. Philippe Beke, ambasadorul Belgiei la Bucureşti. În timpul întâlnirii, oficialul român a făcut cunoscute principalele direcţii ale reformei începute în acest an în sistemul sanitar, amintind elaborarea strategiei naţionale de sănătate publică pe care MS intenţionează să o definitiveze până la sfârşitul acestui an pe baza strategiilor locale de sănătate publică. De asemenea, s-a discutat despre necesitatea creşterii calităţii, dar şi a numărului de servicii de asistenţă medicală în zonele rurale. Reprezentanţii Belgiei sunt interesaţi ca la nivel local să existe o strategie în domeniul sănătăţii. De peste zece ani, reprezentanţi ai municipalităţilor belgiene şi centre de îngrijire au dezvoltat în ţara noastră diverse iniţiative pentru asistarea autorităţilor locale în dezvoltarea de servicii medicale primare şi servicii de îngrijire la domiciliu. În cadrul strategiei în domeniul sănătăţii, cele două părţi ar putea dezvolta o colaborare pentru multiplicarea centrelor de servicii medicale primare la nivelul comunităţilor, având ca scop final creşterea calităţii vieţii cetăţenilor.

Speranţe de finanţare

    La 8 martie, Eugen Nicolăescu, ministrul sănătăţii, s-a întâlnit cu o delegaţie a Băncii Mondiale, condusă de doamna Mamta Murthi, noul director de ţară al Băncii Mondiale pentru Europa Centrală şi ţările baltice din cadrul regiunii Europa şi Asia Centrală. În cursul discuţiilor, oficialul român a prezentat principalele direcţii care vor sta la baza reformei în sănătate publică. Între temele abordate în cadrul discuţiilor s-au aflat pachetul de bază, sistemul de achiziţii publice centralizate, modernizarea infrastructurii existente, nevoia de a construi cabinete medicale în mediul rural. Ministrul a cerut sprijinul BM în realizarea unor obiective de investiţii precum: reabilitarea şi dotarea secţiilor ATI şi a blocurilor operatorii, crearea centrelor medicale în mediul rural etc. Şefa delegaţiei BM şi-a arătat disponibilitatea de a ajuta autorităţile române să îmbunătăţească sistemul de sănătate şi şi-a declarat sprijinul pentru planurile de reformă, astfel încât sistemul sanitar românesc să se ridice la standarde de calitate înaltă şi să răspundă în mod real nevoilor cetăţenilor.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.