Newsflash
Știri

De la Ministerul Sănătăţii

de - iun. 14 2013
De la Ministerul Sănătăţii

Intervenţii pentru interesul general

   Ministrul sănătăţii a anunţat, săptămâna trecută, repornirea producţiei la Institutul Cantacuzino, „un obiectiv major“ al actualului său mandat, precizând că Institutul a devenit serviciu de interes economic general. Prin Hotărâre de Guvern, a fost aprobat Planul naţional de intervenţie pentru prevenirea îmbolnăvirii în masă a populaţiei generată de epidemii şi pandemii, şi s-au alocat zece milioane de lei din fondul de rezervă al Guvernului, ca o compensaţie pentru îndeplinirea obligaţiei de serviciu de interes economic general. De asemenea, Eugen Nicolăescu a anunţat că Laboratorul de control al calităţii din cadrul Institutului a fost verificat şi apreciat în mod pozitiv, fiind în curs de acreditare. Şi S.C. Antibiotice Iaşi S.A. a obţinut o hotărâre de Guvern, iniţiată tot de MS, prin care, la încheierea exerciţiului financiar al anului 2013, va vărsa la bugetul de stat doar 50% din profitul net, restul urmând să fie reinvestit în dezvoltarea, reabilitarea şi modernizarea platformei de producţie.

Discuţii pe tema transplantului

   Eugen Nicolăescu s-a întâlnit, miercuri, 5 iunie a.c., cu reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT), ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Tg. Mureş şi ai UMF-urilor din Bucureşti şi Tg. Mureş, pentru a discuta pe tema transplantului în România. La întâlnire au participat şi secretarii de stat dr. Raed Arafat şi dr. Adrian Pană. Toţi cei prezenţi au convenit ca ANT să preia gestionarea Registrului de donatori şi primitori, realizarea prognozelor pe tipuri de transplant, precum şi revizuirea normelor, unele vechi de peste 20 de ani, care nu mai corespund realităţilor. În ce priveşte reluarea activităţii de transplant cardiac la Tg. Mureş, ministrul a afirmat că, în perioada următoare, se vor căuta soluţii în acest sens, care să fie prezentate şi discutate în cadrul Guvernului.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe