Newsflash
Știri

De Ziua Mondială a Bolii Duchenne, Palatul Cotroceni va fi iluminat în roșu

de Dorina Novac - sept. 7 2022
De Ziua Mondială a Bolii Duchenne, Palatul Cotroceni va fi iluminat în roșu

Administrația Prezidențială continuă demersul început în 2020, alăturându-se, pentru al treilea an consecutiv, campaniei de sensibilizare globală cu privire la Boala Duchenne.

Tema aleasă pentru acest an este „Femeile și Duchenne”, femeile fiind în centrul atenției campaniei întrucât, printre altele, sunt adesea îngrijitorii primari, pot fi purtătoare cu sau fără simptome ale genei mutante și au un rol deosebit de important în domeniul Duchenne la nivel mondial, în cercetare și advocacy.

palatul_cotroceni

Citește și: Mai mulți copii cu boala Duchenne s-au întâlnit, ieri, cu Majestatea Sa Margareta

„Îmbunătățirea calității vieții pacienților cu distrofie musculară Duchenne și Becker presupune existența unui parteneriat între comunitatea medicală și științifică, decidenți, societate civilă și familiile copiilor care se confruntă cu această afecțiune. Fiecare dintre noi poate contribui la o mai bună integrare în societate prin conștientizarea prezenței printre noi a celor afectați de această boală rară”, se arată într-un comunicat.

În semn de solidaritate cu persoanele diagnosticate cu Boala Duchenne din România și din întreaga lume, Palatul Cotroceni va fi iluminat în roșu, miercuri, 7 septembrie, începând cu ora 20:00.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe