Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

De ziua Mondială a Hipertensiunii Arteriale te poți testa gratuit și poți afla cum să previi această afecțiune

Viața Medicală
Bianca PÂNZARU miercuri, 15 mai 2019, ora 12:13

Potrivit celui mai recent studiu efectuat de SRH (Societatea române de hipertensiune) în 2016, în România aproximativ 7,4 milioane de persoane suferă de HTA, afecțiune cardiovasculară care produce cele mai multe decese la nivel mondial. Specialiștii cardiologi trag un semnal de alarmă și îndeamnă populația să ia măsuri împotriva factorilor de risc ce declanșează această boală, fiind cunoscut faptul că această afecțiune are o prevalență într-o creștere continuă.

Spitalul Colțea va găzdui vineri, 17 mai între orele 09.00 și 17.00, o sesiune de consultații și testări gratuite pentru măsurarea tensiunii arteriale, cu ocazia Zilei mondiale a hipertensiunii arteriale. Campania are ca obiectiv creșterea gradului de conștientizare în rândul populației cu privire la această boală silențioasă – hipertensiunea arterială (HTA) . Astfel, spre exemplu, pacienții necunoscuți anterior ca fiind. Persoanele interesate vor beneficia de consultații, testări ale tensiunii arteriale și sfaturi pentru un stil de viață sănătos, oferite de medici specialiști.

Ziua mondială împotriva tensiunii arteriale a fost marcată și la Spitalul de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”, unde, pe parcursul a două zile (15 și 16 mai), au fost organizate testări gratuite în cadrul unei campanii de informare și educare medicală cu privire la riscurile și consecințele HTA.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.