Newsflash
Știri

De ziua Mondială a Hipertensiunii Arteriale te poți testa gratuit și poți afla cum să previi această afecțiune

de Bianca PÂNZARU - mai 15 2019
De ziua Mondială a Hipertensiunii Arteriale te poți testa gratuit și poți afla cum să previi această afecțiune

Potrivit celui mai recent studiu efectuat de SRH (Societatea române de hipertensiune) în 2016, în România aproximativ 7,4 milioane de persoane suferă de HTA, afecțiune cardiovasculară care produce cele mai multe decese la nivel mondial. Specialiștii cardiologi trag un semnal de alarmă și îndeamnă populația să ia măsuri împotriva factorilor de risc ce declanșează această boală, fiind cunoscut faptul că această afecțiune are o prevalență într-o creștere continuă.

Spitalul Colțea va găzdui vineri, 17 mai între orele 09.00 și 17.00, o sesiune de consultații și testări gratuite pentru măsurarea tensiunii arteriale, cu ocazia Zilei mondiale a hipertensiunii arteriale. Campania are ca obiectiv creșterea gradului de conștientizare în rândul populației cu privire la această boală silențioasă – hipertensiunea arterială (HTA) . Astfel, spre exemplu, pacienții necunoscuți anterior ca fiind. Persoanele interesate vor beneficia de consultații, testări ale tensiunii arteriale și sfaturi pentru un stil de viață sănătos, oferite de medici specialiști.

Ziua mondială împotriva tensiunii arteriale a fost marcată și la Spitalul de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”, unde, pe parcursul a două zile (15 și 16 mai), au fost organizate testări gratuite în cadrul unei campanii de informare și educare medicală cu privire la riscurile și consecințele HTA.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe