Newsflash
Știri

Deficitul de personal de la serviciul de ambulanță este enorm

de Dorina Novac - iul. 29 2021
Deficitul de personal de la serviciul de ambulanță este enorm

Colegiul Medicilor din Municipiul București cere măsuri pentru asigurarea unei resurse umane suficiente pentru Serviciul de Ambulanță București-Ilfov.

Deficitul de personal cu care se confruntă serviciul de ambulanță este enorm, precizează reprezentanții Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB).

ambulanta
Sursă imagine: Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov - Micro 4 // Facebook

În aceste condiții, CMMB aduce în atenție importanța serviciului public de ambulanță și fac un apel pentru măsuri urgente și concrete pentru asigurarea de resurse umane suficiente pentru a acoperi nevoile bucureștenilor.

„Medici, asistenți medicali, ambulanțieri, operatori – toți fac parte din serviciul de ambulanță și depun eforturi, clipă de clipă, pentru sănătatea populației. În București – Ilfov, aproximativ 900 de persoane, dintre care circa 100 de medici, deservesc un număr de 2.583.460 locuitori (2.139.439 în București si 444.021 în județul Ilfov - la 1.07.2019 conform Institutului Național de Statistică) la care se adaugă un procent de minim 100% pentru persoanele aflate în tranzit, studenţi, cetăţeni străini”, transmite CMMB.

Potrivit sursei citate, numai anul trecut, Serviciul de Ambulanță București-Ilfov a răspuns unui număr de aproximativ 550.000 de solicitări. Aceasta înseamnă, în medie, aproape 23 de solicitări pe oră, în fiecare oră a fiecărei zile.

De asemenea, Serviciul de Ambulanță București-Ilfov dispecerizează în medie 98 de echipaje pe tura de zi, dintre care 88 de echipaje proprii și 10 echipaje ale serviciilor de ambulanță private, iar pe tura de noapte 81 de echipaje dintre care 73 echipaje proprii și 8 echipaje ale ambulanțelor private.

„Medicii de medicină de urgență care deservesc Serviciul de Ambulanță București-Ilfov sunt mereu în alertă. Pentru ei, în multe situații, viața înseamnă decizie și acțiune de moment. Îi vedem pe teren, auzim sirenele în trafic, știm că, dacă avem o problemă și apelăm serviciul de urgență, la noi va ajunge o ambulanță, îi vedem la manifestări sportive, spectacole, peste tot acolo unde este nevoie. (...) De asemenea, nu putem să nu atragem din nou atenția asupra nevoii acute de personal, inclusiv de medici, cu care se confruntă acest serviciu”, a declarat prof. dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe