Newsflash
Știri

Proiectul PARATUS: Delegație din Olanda, vizită de lucru în România

de Dorina Novac - mar. 22 2023
Proiectul PARATUS: Delegație din Olanda, vizită de lucru în România

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, a primit marți, 21 martie, la sediul MAI, vizita unei delegații olandeze.

Delegația a fost condusă de Cees van Westen, profesor de Dinamica Riscurilor Multi-hazard la Universitatea Twente, Funda Atun, profesor asistent de Planificare Spațială Strategică, de la aceeași universitate, alături de prof. dr. Iuliana Armas din cadrul Facultății de Geografie, Universitatea din București.

delegatie Olanda

„Delegația a vizitat România în contextul proiectului european intitulat «Promovarea pregătirii și rezilienței în caz de dezastre prin co-dezvoltarea de instrumente de sprijin pentru părțile implicate în vederea gestionării riscului sistemic al dezastrelor suprapuse», PARATUS. Proiectul are ca obiectiv principal dezvoltarea unei platforme de suport decizional pentru gestionarea”, se arată într-un comunicat.

România, reprezentată prin Departamentul pentru Situații de Urgență și Universitatea din București, Centrul pentru Studii de Risc, este partener al proiectului PARATUS, finanțat prin Programul European de Cercetare Dezvoltare și Inovare „ORIZONT 2021”.

În cadrul acestui proiect, România are un rol important în dezvoltarea instrumentelor de sprijin pentru părțile implicate în gestionarea riscului sistemic al dezastrelor.

Platforma dezvoltată în cadrul proiectului PARATUS va fi o resursă importantă pentru toți actorii implicați în gestionarea dezastrelor, oferind informații relevante și actualizate în timp real.

Vizita delegației reprezintă un pas important în colaborarea dintre România și Universitatea din Twente, Olanda în vederea îmbunătățirii capacității de gestionare a riscurilor și dezastrelor în România și în Europa.

Mai multe informații despre proiect pot fi găsite aici.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe