Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Demenţa Alzheimer – problemă majoră de sănătate publică

Viața Medicală
Dr. C. M. miercuri, 8 februarie 2012
   În perioada 23–25 februarie 2012, Societatea Română Alzheimer organizează, la Institutul Naţional de Statistică din Bucureşti,Conferinţa Naţională Alzheimer, cu tema „Actualităţi în domeniul demenţelor; Demenţa Alzheimer – problemă majoră de sănătate publică a României“. Dintre temele Conferinţei, la care „Viaţa medicală“ este partener media principal, amintim: epidemiologia demenţei şi aspecte demografice; politici europene în domeniul demenţei; costurile bolilor neurodegenerative; imagistica în demenţă; spectrul demenţelor fronto-temporale; interrelaţia depresie–demenţă–boli vasculare; demenţa prodromală–semne clinice; investigaţia neuropsihologică în demenţe; nevoile specifice ale pacienţilor cu demenţă din perspectiva persoanelor afectate de boală; intervenţii psihosociale în demenţe; farmacoechivalenţa; farmacoeconomie. Reuniunea va beneficia de prezenţa unor prestigioşi specialişti din ţară şi din străinătate şi va prilejui lansarea în premieră a Alianţei Anti Alzheimer (AAA), care reuneşte într-o platformă comună ONG-uri, instituţii şi persoane publice şi are drept obiectiv principal obţinerea recunoaşterii demenţei ca problemă de sănătate publică în România. Tot în cadrul Conferinţei Naţionale Alzheimer vor fi organizate cursuri de farmacoeconomie, neuropsihologie şi neuroimagistică.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.