Newsflash
Știri

Demisii în bloc la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Bacău

de Dorina Novac - ian. 29 2020
Demisii în bloc la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Bacău

Doctorii de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Bacău au demisionat în bloc, miercuri, după ce colegul lor care s-a ocupat de cazul tânărului întors din China a fost amendat de Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Șapte medici de la Unitatea de Primiri Urgențe a SJU Bacău și-au scris demisiile, miercuri dimineața, după ce doctorul care s-a ocupat de cazul tânărului suspectat că este infectat cu coronavirus a fost amendat de DSP cu 20.000 de lei, informează Mediafax.

Managerul SJU Bacău, Adrian Popa, a confirmat că doctorii de la Unitatea de Primiri Urgențe a SJU au demisionat fiind nemulțumiți de amenda primită de colegul lor, dr. Marian Gherghelescu.

La acest moment în Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Bacău există un val de nemulțumire din partea medicilor, vizavi de un control efectuat imediat după transferul acelui pacient suspect de infecție cu coronavirus din data de 27 ianuarie, care s-a soldat cu o amendă pentru medicul curant din acea dată, motivul practic fiind că știrea sau cazul mai întâi a apărut în presă și mai apoi la organele abilitate, a declarat Adrian Popa, managerul SJU Bacău, potrivit sursei citate.

Potrivit acestuia, se poartă discuții cu medicii pentru a nu se ajunge la un blocaj în cazul în care aceștia își mențin dorința de a demisiona.

„Demisiile sunt scrise de toți medicii din UPU, sperăm să găsim înțelegere, avem dialog cu dânșii încontinuu, chiar de aseară. Încercăm să nu supunem UPU unui blocaj complet, pentru că dacă medicii se hotărărsc în bloc să își dea demisia atunci pune în imposibilitate desfășurarea activității din Unitatea de Primiri Urgențe”, a mai spus managerul.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bacău precizează că nu au fost respectate protocoalele, instituția aflând după două ore și din alte surse despre cazul tânărului întors din China.

Conform legislației, ei aveau obligația să ne anunțe de îndată, după depistare. Ei n-au anunțat, am aflat din presă. La 13:35, au scris în foaia de observație „suspiciune contact coronavirus”, dar nu a anunțat nici superiorii, nici medicul epidemiolog de la Serviciul de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, cf. art 2 din HG 589/2007. În astfel de cazuri, se impun măsuri de urgență”, a declarat, pentru Ziarul de Bacău, Alin Năstasă, directorul DSP.

 


Notă autor:

Sursă imagine:

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe