Newsflash
Știri

Demontarea miturilor despre cancer

de D. D. M. - feb. 13 2014
Demontarea miturilor despre cancer
Anual, în România, apar aproape 78.800 de cazuri noi de cancer, cu 4.000 mai mult decât în 2008, arată cel mai recent raport al Agenţiei Internaţionale de Cercetare a Cancerului – GLOBOCAN 2012, iar cancerul de plămâni este cel mai frecvent tip de cancer în ţara noastră. Cu ocazia Zilei mondiale de luptă împotriva cancerului (4 februarie), Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer a organizat o conferinţă de presă – cu o zi mai devreme – pentru a atrage atenţia asupra necesităţii ca pacienţii diagnosticaţi cu afecţiuni maligne să poată primi tratamentele de care au nevoie, la timp şi „personalizate profilului lor oncologic“. Şi Ministerul Sănătăţii a anunţat, printr-un comunicat de presă, că Programul Naţional de Oncologie reprezintă o responsabilitate de politică publică pentru această instituţie şi îşi îndreaptă eforturile în special către noua listă de compensate, unde o parte semnificativă din medicamentele noi reprezintă tratamente inovative pentru boli grave precum cancerul. Ziua mondială de luptă împotriva cancerului a fost instituită prin Carta de la Paris, la 4 februarie a fiecărui an, cu scopul de a conştientiza cancerul în rândul populaţiei şi de a asigura accesul egal al tuturor pacienţilor la cele mai noi terapii. În 2014, ţinta o reprezintă obiectivul 5 din Declaraţia mondială împotriva cancerului, „Spulberaţi miturile dăunătoare şi ideile preconcepute despre cancer“ şi are sloganul „Demontarea miturilor“.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe