Newsflash
Știri

Descoperire: Test de sânge care depistează COVID-19 în 20 de minute

de Florentina Ionescu - iul. 20 2020
Descoperire: Test de sânge care depistează COVID-19 în 20 de minute

Prima cercetare realizată pe această direcție de Monash University, în Australia, a putut detecta cazurile COVID-19 pozitive, folosind probe de sânge, în doar 20 de minute.

Testul acesta despre care scrie presa străină a identificat dacă acele persoane au contractat virusul SARS-CoV-2. Potrivit medicalxpress.com, această descoperire ar putea duce la progrese uriașe la nivelul întregii lumi, în efortul de a limita răspândirea comunitară a COVID-19 prin urmărirea și identificarea contacților.

test covid sange 20 de minute rezultate

Cercetătorii, scrie sursa citată, au putut recent să identifice cazurile de COVID-19 folosint 25 de microlitri de plasmă din probele de sânge ale persoanelor testate.

Echipa de cercetători a fost condusă de BioPRIA și de Universitatea Monash, care a inclus și cercetători de la la ARC Center of Excellence in Convergent BioNano Science and Technology. Cercetătorii și-au unit, deci, forțele și au dezvoltat un test simplu de aglutinare (o analiză folosită pentru a determina prezența și cantitatea unei substanțe chimice în sânge) pentru a detecta prezența anticorpilor care au valori crescute ca răspuns la infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Sursa citată spune că acele cazuri COVID-19 pozitive au cauzat o aglutinare sau o aglomerare a globulelor roșii din sânge, lucru care a fost ușor de identificat, chiar cu ochiul liber. Cercetătorii au putut să obțină rezultatele pozitive sau negative în aproximativ 20 de minute.

Metoda actuală folosită (testarea PCR) este folosită pentru a identifica persoanele care sunt în prezent pozitive, deci care au COVID-19. Testul de aglutinare poate determina dacă o persoană a fost recent infectată odată ce infecția a dispărut din organism. Metoda aceasta are potențialul de a fi folosită pentru a detecta anticorpii care au valori crescute ca răspuns la vaccinare, pentru a ajuta în studiile clinice.

Rezultatele cercetării au fost publicate în 17 iulie 2020, în jurnalul „ACS Sensors”.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe