Newsflash
Știri

Destine pe două continente

de Constanţa MARINESCU - iun. 15 2012
Destine pe două continente

     Trebuie să recunosc că numărul 27 al publicaţiei Plai străbun, care se subintitulează „magazin pentru românii din lumea întreagă“, mi-a atras atenţia mai mult decât altădată. De cum l-am deschis, în ideea de a spicui pentru cititorii noştri câteva articole, am fost interesată de un interviu pe care l-a acordat Anamaria Beligan. Ca interlocutor a avut-o pe dr. Mariana Beliş, care a reuşit să o „descoasă“ jurnalistic, astfel încât să aflăm că drumul vieţii, ales de ea însăşi, a fost în Australia, acolo unde trăieşte acum şi a însemnat o mare binecuvântare pentru ea. Cele două motive ale emigrării – realitatea socială, istorică, geografică umilitoare şi permanentul statut de „fiică de personalitate“ – au fost atât de puternice, încât în 1982 a părăsit ţara. Acum este un om realizat care, peste mări şi ţări, are o familie frumoasă, s-a împlinit profesional şi, deşi vizitează des România, îi cunoaşte schimbările, o consideră încă o ţară „batjocorită de o neo-nomenclatură cu rădăcini securist-mafiote, pe fondul unei lipse endemice de cultură democratică“. Festivaluri diverse (operetă, muzică simfonică etc.), lansări de carte, concerte aniversare despre sau cu români sunt subiecte care împlinesc acest număr. Şi pentru că am avut în prim-plan interviul, vă recomand şi dialogul dintre două personalităţi – Stela Popescu şi soprana Silvia Voinea, despre destinul celei dintâi. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe