Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Detectarea precoce a cancerului de colon cu ajutorul AI

Viața Medicală
Dr. Diana Andronache vineri, 23 aprilie 2021

FDA a aprobat recent utilizarea primului dispozitiv care folosește inteligenţa artificială (AI) și algoritmi de învăţare automată, menit să îi ajute pe clinicieni să identifice precoce, în timpul colonoscopiei, modificări sugestive pentru un posibil proces malign.

poza 4

Software-ul dispozitivului poate genera anumite semnale vizuale și auditive atunci când detectează o leziune suspectă (polipi de diferite dimensiuni, formaţiuni tumorale), iar medicul poate efectua o examinare locală suplimentară, poate preleva probe bioptice sau poate îndepărta ţesutul de la acel nivel, conform protocolului de diagnostic și tratament.

https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/fda-authorizes-marketing-first-device-uses-artificial-intelligence-help-detect-potential-signs-colon

Etichete: cancer colon

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.