Newsflash
Știri

Diagnosticul ecografic al fracturilor la copii

de Dr. Mădălina Badea - iun. 5 2020
Diagnosticul ecografic al fracturilor la copii

Ecografia musculoscheletală este o metodă utilă pentru diagnosticul anumitor fracturi la copii, precum cele ale părţii distale a antebraţului sau articulaţiei mâinii, sugerează o metaanaliză publicată în American Journal of Emergency Medicine*.

Cercetătorii americani au revizuit 32 de studii ce au inclus 2.994 de pacienţi pediatrici și 3.415 de examinări paraclinice. Treizeci dintre studiile analizate au utilizat evaluarea radiologică, un studiu rezonanţa magnetică nucleară și un studiu a utilizat cele două metode menţionate anterior împreună cu ecografia. Aceasta s-a dovedit eficientă pentru diagnosticul majorităţii fracturilor de membru superior la copil, cu excepţia fracturii de cot, pentru care radiografia rămâne metoda de elecţie.


Notă autor:

*https://bit.ly/2MlVcDH

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe